از زمانی که اولین عکسهای پانوراما گرفته شد، بیش از یک قرن میگذرد:
با پیشرفت تکنولوژی، ساختن عکسهای پانوراما با وجود نرم افزارهای جدید بسیار آسان شد.
عکاسی پانوراما ممکن است چندین تعریف داشته باشد، اما برای ما، آن نوعی از عکاسی است که در آن عکسهایی با زاویه دید بسیار عریض گرفته می شود. این زاویه دید عریض که درباره آن صحبت می کنیم ، زاویه دید عریض عمومی نیست، بلکه بزرگتر از میدان دید بشری (حدود 75 درجه) می باشد. این ، یک اتفاق رای بین کسانی است که عکسهای پانوراما را خلق می کنند. در حقیقت تعریفی رسمی وجود ندارد که به ما بگوید این زاویه عریض و آن پانوراماست.
انواع عکاسی پانوراما:
تصاویر پانوراما به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند
1ـ پانوراما عریض: که می تواند از چندین عکس به هم پیوسته در عرض تشکیل شود و قابلیت پرینت بر روی کاغذ را دارد.
2- پانوراما 360 درجه: این نوع پانوراما در عرض به صورت 360 درجه با گرفتن چندین عکس تشکیل می شود و با فرمتهای فلش و mov (فرمت نرم افزار Quick Time) قابل پخش در کامپیوترها می گردد به طوری که اگر در عرض تصویر را ادامه بدهید می توانید همه قسمتهای عکس گرفته شده را مشاهده کنید. انگار که در جایی ایستاده و در عرض دور سر خود می چرخید و همه جای محل ایستادن خود را مشاهده می کنید.
3- پانوراما 360 در 180 درجه: این نوع عکس که پیشرفته ترین نوع پانوراما می باشد همانند نوع شماره 2 می باشد با این تفاوت که تصویر تنها به عرض ختم نمی شود بلکه شما می توانید ارتفاع را نیز ببینید یعنی همه زوایای محیطی که در آنجا قرار گرفته اید قابل مشاهده می گردد. این نوع پانوراما نیز با فرمت فلش و mov ساخته می شود و حتی می توانید با فرمت اجرایی تبدیل به یک تور مجازی گردد.
رازهای عکاسی پانورامای 360 درجه:
1- محل عکسبرداری رو انتخاب کنید
2- شروع کن به عکسبرداری تا حدی که از همه اطرافت عکس گرفته باشی، مهم نیست که دوربین اس ال آر داشته باشی یا کامپکت یا حتی موبایل اما قسمتی از محیط یک عکس باید در عکس بعدی هم باشه تا قابلیت ساختن پانوراما بوجود بیاد.
3- هرچقدر زاویه دید لنز بزرگتر باشه، تعداد کمتری عکس نیاز داری. با گوشی باید بیشترعکس بگیری. با لنز فیش آی شاید با سه تا شات بتونی همه کادرت رو داشته باشی
برای درک بهتر این نوع عکسبرداری این ویدئو رو دانلود کنید:
چسباندن عکسها:
عکسهایی که میگیرید باید بهم بچسبانید، نرم افزارهای زیادی برای بهم چسباندن عکس موجود است:
۱. فتوشاپ رو باز کنین
۲. File -> Automate -> Photomarge
۳. عکسهایی که باید به هم چسبیده بشن رو انتخاب کنین
۴. و OK
به همین سادگی
حواستون باشه هرچی تعداد عکسها بیشتر باشه عکس حاصل دقیقتر در میاد. و خب فعالیت فتوشاپ هم زمان بر تر میشه. بعد … نباید بگم که وجود پایه دوربین واسه ثابت بودن محور دوربین موقع عکاسی هم ضروریه (هرچند خیلی ها بدون پایه هم عکس میگیرن و احتمالا این قسمت توانایی فتوشاپ در مورد خطاهای محوری هم کاملا ماهرانه عمل میکنه)
منابع این مقاله:
1- ترجمه آزاد از مقالهی سایت ِ 360cities.com
2- http://iranpanorama.blogspot.com/
3- www.panosavalan.com
4- http://blog.monire.ir